Επιστημονικές Αλήθειες από τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, τον κ. Αναστάσιο Παπαλαζάρου και την κα. Σοφία Τσαλουχίδου

2015-04-03 23:36

 

Στο βίντεο αυτό θα δείτε τις συνεντεύξεις 

- του καθηγητή χειρουργικής κυρίου Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, όπου μιλάει για την "Χειρουργική Αντιμετώπιση της Παχασαρκίας" 

Άξιο αναφοράς το σημείο που αναφέρει ότι :  "........ είναι πάρα πολύ σημαντικό ο χειρουργός να εκτιμήσει σωστά τον ασθενή, να συνεννοηθεί μαζί του, να συνεργαστεί με τις άλλες ειδικότητες, διατροφολόγο, ψυχολόγο, καρδιολόγο, ανάλογα το τι προβλήματα μπορεί να έχει, ούτως ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα ο ασθενής και να επιλεγεί και η σωστή επέμβαση."

 

- του Δρ. Αναστάσιου Παπαλαζάρου, όπου μιλάει για την "Δίαιτα Dukan"

Άξιο αναφοράς το σημείο που αναφέρει ότι : ".........  είναι μία δίαιτα που είναι επικίνδυνη κατά βάση, γιατί δημιουργεί έλλεψη σε βασικά θρεπτικά συστατικά, δεν μας εκπαιδεύει να τρώμε σωστά, κατ' επέκταση είναι ένα μοντέλο διατροφής το οποίο μπορεί να επιφέρει γρήγορη απώλεια βάρους αλλά αυτό είναι εις βάρος της υγείας μας μεσομακροπρόθεσμα."   

 

- της διαιτολόγου - διατροφολόγου, Δρ. Σοφίας Τσαλουχίδου, όπου μιλάει για τα "Συμπληρώματα διατροφής"

Άξιο αναφορά το σημείο 

Δημοσιογράφος : "Κατά διαστήματα διαφημίζονται διάφορα συμπληρώματα διατροφής για αδυνάτισμα, ποια είμαι η άποψη σας γι' αυτά και μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους ;"

Δρ. Σοφία Τσαλουχίσου :  "Όχι, τα συμπληρώματα, δεν μπορούν να βοηθήσουν αποκλειστικά στην απώλεια βάρους, αλλά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε επικουρικά της διαιτητικής μας αγωγής, δηλαδή σε συνδυασμό με μία προσπάθεια απώλειας βάρους μέσα από την διατροφή μας, σε συνδυασμό και με άσκηση........... "

 

Μπορείτε να πατήσετε το link να δείτε τις συνεντεύξεις    www.youtube.com/watch?v=A1XYQ90aHtQ