Γρίπη: Θωρακιστείτε... τρώγοντας

2015-01-14 17:31

Επειδή το «το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν», είναι σημαντικό να  ενισχύσουμε κατάλληλα τον οργανισμό μας πριν ακόμη δεχθούμε την ...επίθεση κάποιου  ιού. Σύμφωνα με τον Κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο, κ. Ιωάννη Σουπιό, δεν  υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το κάνει κανείς αυτό, από την ίδια τη διατροφή. 
Η «πανοπλία» μας απέναντι στη γρίπη δεν είναι φτιαγμένη από ατσάλι, αλλά από  φρούτα και λαχανικά σε έντονα χρώματα, φυτικά έλαια, ξηρούς καρπούς, σκόρδο, και  άπαχο κρέας.
«Η βιταμίνη C, o ψευδάργυρος, τα αντιοξειδωτικά, η βιταμίνη Ε,  το φυλλικό οξύ, αλλά και το σελήνιο μπορούν να μας βοηθήσουν στην πρόληψη της  γρίπης και του κρυολογήματος», επισημαίνει ο κ. Σουπιός.

► Βιταμίνη C.
Τη βρίσκουμε σε φράουλες, μανταρίνια,  πιπεριές, λεμόνια, ακτινίδια,  πορτοκάλια και ροζ γκρέιπφρουτ. «Έρευνες έχουν  συσχετίσει τις υψηλές δόσεις βιταμίνης C, με την πρόληψη διαφόρων λοιμώξεων του  αναπνευστικού και άλλων λοιμώξεων του οργανισμού, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η  συγκεκριμένη βιταμίνη ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα», τονίζει ο  ειδικός. Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C φαίνεται ότι ενισχύει την παραγωγή  ουσιών όπως οι κυτοκίνες και η ιντερλευκίνη, συνεχίστε την ανάγνωση πατώντας εδώ