Πώς να αποφύγεις τα περιττά κιλά στις γιορτές!

2014-12-23 17:25

Ποτά, πεντανόστιμα πιάτα, γλυκά και κάθε λογής λιχουδιές σε καλούν να τα δοκιμάσεις. Δεν είναι μέρες για να στερηθείς, όμως δεν θέλεις σε καμία περίπτωση να το παρακάνεις και να τρέμεις να ανέβεις στη ζυγαριά την επομένη των γιορτών.


Ο Κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος Ιωάννης Σουπιός σου δίνει τρία έξυπνα tips για να είσαι σίγουρη πως οι φετινές γιορτές δεν θα σου... "στοιχίσουν" σε κιλά!
 

- Το φαγητό θέλει στρατηγική! Φάε με μέτρο.... Δεν είναι ανάγκη να στερηθείς κανένα από τα λαχταριστά χριστουγεννιάτικα γλυκά. Δοκίμασε να έχεις κάποιο από αυτά με το πρωινό σου. Η ζάχαρη των γλυκών αυτών θα αξιοποιηθεί από τον οργανισμό σου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, που σημαίνει πως θα κάψεις τις θερμίδες τους μέχρι το βράδυ.
"Μία άλλη καλή λύση, επίσης, ιδιαίτερα για τις γυναίκες που θέλουν να φάνε κάποιο γλυκό νωρίς το απόγευμα, είναι να φάνε το μελομακάρονο ή τον κουραμπιέ μετά από το απογευματινό τους φρούτο ή χυμό" αναφέρει ο κ. Σουπιός.

 

- Work it out! Έχουμε την τάση να παγώνουμε κάθε φυσική δραστηριότητα μέσα στις γιορτές. Δεν λέω! Το να τρέχεις στο γυμναστήριο χριστουγεννιάτικα, ίσως είναι λίγο βαρετό. Μπορείς όμως να πας για shopping και να κάνεις παράλληλα και την γυμναστική σου -περπάτημα, κουβάλημα κλπ. "Να θυμάστε ότι η άσκηση θα σας βοηθήσει να κάψετε κάποιες έξτρα θερμίδες οι οποίες μπορούν να αποβούν το κλειδί της επιτυχίας για την αποφυγή της αύξησης του βάρους κατά την διάρκεια των γιορτών" επισημαίνει ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ιωάννης Σουπιός.

Συνεχίστε την ανάγνωση πατώντας εδώ