Τι ισχύει με την αντικατάσταση των βεβαιώσεων άσκησης επαγγέλματος

2016-09-15 16:12

Για ακόμη μία φορά προκαλoύνται ΘΥΕΛΕΣ απόψεων και χαρακτηρισμών από ορισμένους μετά από ερωτήματα που προέκυψαν από συναδέλφους.

Για ορισμένους η ΘΥΕΛΑ αυτή είναι το φυσικό τους περιβάλλον διότι έτσι μόνο έχουν μάθει να επιβιώνουν γιατί στην ξαστεριά ξέρουν ότι αποδίδουν φόρο τιμής στο πάτωμα στο οποίο και ανήκουν.

 

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα αναφέρει ότι

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Ή ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ.

 

Τότε βρέθηκαν ορισμένοι χομπίστες της παρακμής και της υβρεολογίας να κράξουν τα όσα ανέφερα.  Δεν πειράζει όμως γιατί κάθε φορά αποδεικνύουν το επίπεδο τους αν και κάθε φορά το κατεβάζουν όλο και περισσότερο και πιστεύω ότι θα τους ταίριαζε και ο επαγγελματικός τίτλος του ΕΚΣΚΑΦΕΑ αφού με το ρυθμό που πηγαίνουν πιστεύω ότι θα φτάσουν και στο πυρήνα της γής.

 

Προς ενημέρωση των συναδέλφων

Μετά από ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν, στις 17/05/2016 το υπουργείο υγείας προχώρησε σε σύνταξη εγγράφου που ζητά την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης και πιστή τήρηση του υποδείγματος που απέστειλε συνημμένα με το από 17/05/2016 έγγραφο το οποίο υπόδειγμα είναι ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ.

 

Ορισμένοι φυσικά πάλι αντέδρασαν γιατί επιβεβαιώθηκαν τα όσα είχαν αναφερθεί στο παρελθόν και γιατί αποδείχθηκε ότι είναι λάτρεις της σειράς «ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ».

 

Ορισμένες περιφέρειες ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΧΑΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ για την έκδοση της βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος του διαιτολόγου – διατροφολόγου, (όπως αποδείχθηκε αφού υπήρξαν Βεβαιώσεις που δεν είχαν σχέση με το Προεδρικό Διάταγμα) αλλά και της νομοθεσίας για την δημόσια διοίκηση  όπως και του συντάγματος (άρθρα 94 παρ.4 και 95 παρ.5 του Συντάγματος [ ΠΔ 61/2004 (ΦΕΚ 54 Α)]) και πολλών ακόμη άρθρων του ΝΟΜΟΥ, ΚΑΙ αρνήθηκαν να αντικαταστήσουν την Βεβαίωση Συναδέλφων οι οποίοι επιθυμούσαν την αντικατάσταση της. Γι αυτό το λόγο και αποφάσισα να εξυπηρετήσω μία συνάδελφο να αντικαταστήσει την βεβαίωση της για να αποδείξω ότι η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ να προχωρήσει σε αντικατάσταση μετά αίτημα συναδέλφου και αφού η βεβαίωση δεν είναι ΙΔΙΑ με το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ που εστάλει στις 17/05/2016.

 

Αφού κοινοποιήθηκε στο υπουργείου υγείας, το εκ νέου πρόβλημα που παρουσιάστηκε, το υπουργείο υγείας προχώρησε στις 22/07/16 σε έκδοση νέου εγγράφου που δίνει οδηγία τις περιφέρειες σχετικά με την αντικατάσταση των βεβαιώσεων που δεν είναι όμοιες με το υπόδειγμα  που είχε στείλει το ίδιο υπουργείο στις 17/05/16.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το έγγραφο αυτό στις 22-07-16 μιλάει για ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και όχι για εκ νέου έκδοση και μάλιστα αναφέρει ρητώς ότι

«Στο κείμενο της νέας βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος θα αναφέρεται ρητά ότι εκδίδεται σε αντικατάσταση της προηγούμενης βεβαίωσης (αριθ. πρωτ. και ημερομηνία).»

 

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΚΔΟΘΕΙ.

 Η ΕΥΘΥΝΗ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.

ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Η ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ